Як вибрати емальовану каструлю


Как выбрать эмалированную кастрюлю
За останні десятиліття арсенал господинь поповнився різноманітним посудом для кухні, до експлуатаційних характеристик яких сьогодні пред’являються зовсім інші вимоги. Найчастіше це все ті ж загальновідомі матеріали виготовлення, тільки більш високої якості, але абсолютно нові технології виробництва. Серед цього розмаїття лідируючі позиції як і раніше займає емальований посуд, яка перевершує вироби з інших матеріалів в практичності та якості приготувати страв. Про те, як вибрати емальовану каструлю ми поговоримо в нашій статті.
Також хочемо вам порекомендувати набор эмалированных кастрюль украина за кращою ціною.

Як вибрати емальовану каструлю: основні критерії
Ідеальна кухонне начиння повинна дозволяти готувати будь-які страви, бути простий в експлуатації і мати довгий термін служби. Якісна емальований посуд відповідає всім цим вимогам, але при її виборі слід враховувати деякі особливості.

Для початку проведемо невеликий екскурс в технологію виготовлення емальованих виробів. Для їх виробництва використовується якісна сталь, яка захищається склоемаллю – екологічно чистим і безпечним матеріалом. Захисне покриття дозволяє запобігти корозії металу, а їжу захистити від контактів з ним. Таким чином інгредієнти прекрасно зберігають свої корисні властивості, колір і смак.

Склоемаль в сучасному виробництві наноситься методом напилення, а сама якісна посуд має не менше двох захисних шарів, кожен з яких піддається випалу.

При купівлі посуду використовуйте наступні рекомендації:

віддавайте перевагу виробам, товщина стінок яких становить не менше 2мм – це забезпечить більш рівномірне нагрівання;
емаль повинна бути однорідною за кольором, не мати напливів і пошкоджень, маслянистих або матових плям (це один із способів, як відрізнити заводський виріб від підробки);
колір стеклоэмали може бути білою, чорною, сіро-голубий і т. д.;
буде краще, якщо виробник має сертифікат відповідності своєї продукції ГОСТУ.
Не забувайте, що довговічність і безпека емальованих виробів залежить від їх правильної експлуатації. Наприклад, не допускається наливати в охолоджену ємність гарячу рідину і навпаки. Порушення цього правила може призвести до розтріскування емалі, що зведе нанівець всі позитивні характеристики виробу. Крім цього, не допускається довге зберігання в посуді оцту та інших агресивних речовин, а також очищати її за допомогою соди або кислоти – це призведе до витончення емалі.